[...] jakieś 30 minut autem niestety :( i po pracy nie było jak dojezdzać na siłkę bo po prostu bym nie miał czasu na nic wtedy próbowałem z początku ale nie starczało czasu na gotowanie dietę itp. wiec coś za coś wybrąłem postawiłem na diete regenerację i aeroby Suplementacja - była różna przeważnie bcaa szło cały czas ale miecho i tak zleciało [...]
[...] zając się domem, 2 chłopakami w wieku szkolnym i robić obiad na kolejny dzień to mam naprawdę mało czasu dla siebie. Ale znajdę go. Najtrudniejsze będzie dla mnie ewentualne gotowanie dla nich i dla siebie. Może chce się ktoś zaopiekować beznadziejnym przypadkiem? Proszę o pomoc. ANKIETA ****DANE [...]
"Jak można zauważyć spożywam owoce wraz z sałatą, selerem, czy z ogórkiem w przybliżeniu co półtorej godziny. Poniżej podaję szczegóły (owoce i warzywa organiczne, najwyższej jakości, w sezonie): Kapusta włoska (ang. kale): 284 g (10 oz. t.j. uncji) Ogórek: 340 g (12 oz.) Liczi, śliwka chińska (Litchi chinensis): 312 g (11 oz.) Grejfrut: 340 g [...]
[...] 3 serie Podciąganie podchwyt (wąsko) 8-10 powtórzeń aktywność po za siłownią (kroki minimum 10k ale zazwyczaj 12-14k) po za tym takie normalne czynośći typu sprzątanie gotowanie itp. wiem że mam bardzo dużo skóry po odchudzaniu ale mam w grudniu 2024 operację usunięcia skóry i do tego czasu chciałem zrobić masę redukcję i jescze raz krótką [...]
[...] (noszenie wielkich ciężarów po schodach) czy też rozwalanie ścian jeśli wiecie jak to mniej więcej wygląda ;-) ) W skróciTrochę mi tego dnia brakuje bo to praca trening gotowanie posiłków na następny dzień do pracy/po pracy teraz jeszcze dojdzie Muay Thai lecz efekty są najważniejsze więc nie ma się co żalić. W skrócie boje się nie [...]
[...] zbyt zajęty żeby jeść. Kiedy coś robię, nie odczuwam głodu w ogóle, a uwierzcie mi mam co robić na uczelni, dlatego często zjadam dopiero kiedy wracam. Robienie jedzenia gotowanie sobie , krojenie , kupowanie to nie są rzeczy na które mam czas i które potrafił bym robić, wiem również że nie znajdę nikogo kto by to robił za mnie. Upraszczając [...]
[...] dla dorosłych ujawnia tego typu dane, ponieważ nie ma takiego obowiązku. Cztery na pięć najpopularniejszych w Polsce blogerek kulinarnych, które zapytałam o gotowanie ryżu i kasz w woreczkach, jest przeciwna temu wynalazkowi. Eliza Morawska-Kmita z "White Plate" nie uznaje go ze względów ekologicznych i ekonomicznych. Dodaje też, [...]
[...] wyżej napisałem. Mimo wszystko ja jestem takim typem osoby, że po prostu nie mógłbym mieć depresji bo kocham życie, kocham bliskich, mam wiele pasji jak np robienie muzyki, gotowanie, gra na gitarze, klawiszach, uwielbiam grać na kompie, no po prostu jest tyle fajnych rzeczy, że to mi daje bardzo dużo motywacji do tego wszystkiego, jednak jest [...]
[...] nadal będzie taka dietetyczna, zależy od sposobu jej przyrządzenia. Najzdrowsze jest gotowanie ryby na parze lub grillowanie - wystarczy doprawić lekko mięso ziołami i cytryną, nawet nie dosalając, bo ten sposób przyrządzania "wydobywa" z ryb morskich zawartą [...]
[...] zwanej hormonem szczęścia. To dlatego po zjedzeniu czegoś słodkiego poprawia ci się humor. POŚPIECH Przygotowywanie zdrowych posiłków wymaga czasu (zakupy, przyrządzanie, gotowanie, mycie naczyń), podobnie jak ich zjadanie. Stłumienie głodu ciastkiem trwa tylko kilka chwil. Im częściej tak robisz, tym szybciej uzależniasz się od słodyczy. [...]
[...] „. Używanie sportowych napojów izotonicznych jest wprawdzie możliwe, ale tylko pod warunkiem ich starannego doboru i ograniczonej ilości. Lepszym rozwiązaniem będzie przygotowanie sobie takiego napoju w domy z własnych źródeł … wystarczy do litra wody stołowej dodać sok z jednej cytryny lub połówki grejpfruta, szczyptę soli kuchennej ( około [...]
[...] utrzymania przez dłuższy czas. Jak podgrzewamy żywność: - z dodatkiem tłuszczu lub bez w temp. 120-250 stopni (grillowanie, pieczenie, prażenie) -w wodzie do 121 stopni (gotowanie, duszenie, blanszowanie, pasteryzacja, sterylizacja) -w tłuszczu lub syropie 155 do 225 stopni (smażenie, utwardzanie, rafinacja) Co jest zatem korzystne? A to, że [...]
Znalazłem w necie ciekawe tabelki z zapotrzebowaniem na mikro i makroelementy. Jeżeli było to wywalcie, ale nie widziałem tego na forum. Pozdrowionka Składniki mineralne ze względu na zapotrzebowanie organizmu dzieli się na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy (pierwiastki śladowe). Makroelementy są to pierwiastki, których dzienne [...]
[...] 10 %, jednak jeśli ogrzewamy czy smażymy potrawę przez długi czas w 100 oC w odkrytym naczyniu, wówczas straty wit. A są bardzo duże, można to ograniczyć poprzez smażenie i gotowanie pod przykryciem. Ponieważ jest to witamina rozpuszczalna w tłuszcach, a nie w wodzie, podczas gotowania nie ulega wypłukiwaniu tak jak to było w przypadku witaminy [...]
[...] przechowywanie. Produkty spożywcze często pokonują daleką drogę między producentem a twoim stołem. Podczas tej podróży mogą utracić część zawartych w nich witamin. -Mycie i gotowanie. Wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury, kwasów i związków alkalicznych. Na przykład brokuły mogą utracić 40% [...]
[...] często pokonują daleką drogę między producentem a twoim stołem. Podczas tej podróży mogą utracić część zawartych w nich witamin. Mycie i gotowanie. Wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury, kwasów i związków alkalicznych. Na przykład brokuły mogą [...]
[...] w diecie ilości białka dobiera się w niej zawierające dużo potasu dozwolone produkty roślinne. Można również uzyskać wysokie stężenie potasu w wywarach z warzyw przez gotowanie kolejno kilku warzyw w jednym wywarze. Dieta bogatoresztkowa, to dieta zawierająca zwiększoną ilość nie trawionych w przewodzie pokarmowym człowieka [...]
[...] • Wskazane jest unikanie potraw ciężko strawnych, które długo zalegają w żołądku. Dlatego raczej nie poleca się smażenia jako metody kulinarnej. Zdecydowanie lepsze jest gotowanie, duszenie bez obsmażania lub pieczenie w folii. • W codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, owoce [...]
[...] Siły komercyjne. Dla przykładu, rynek suplementów bardzo korzysta na ludziach wierzących, że częste jedzenie powoduje polepszenie się metabolizmu. Ludzie nie mają czasu na gotowanie sześć razy dziennie. Zamiast tego, zmuszeni są zastąpić posiłek proszkami, szejkami i batonami proteinowymi. Firmy od płatków śniadaniowych i ziarna mają wiele [...]
[...] cały czas, ostatnie 3 miesiące kminek, koper włoski, anyż. Zamiast odwarów można zioła mielić samemu w młynku na proszek i to zażywać. Często ma to lepszy skutek, gdyż gotowanie niszczy moc ziół (nie zawsze). Połykamy wtedy małą łyżeczkę prosz-ku i popijamy szklanką wody. Nie należy ziół przedawkować, ich nadmiar oczywiście szko-dzi, a [...]